Фонд «АНТИСНІД» візьме участь у зборі коштів для порятунку дітей з вадою серця у рамках благодійного Кураж Базару
17 червня 2016
Фонд «АНТИСНІД» візьме участь у зборі коштів для порятунку дітей з вадою серця у рамках благодійного Кураж Базару

18-19 червня 2016 року Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД» на запрошення Української Біржі Благодійності візьме участь у благодійному Кураж Базарі та приєднається до збору коштів на придбання серцевих імплантів (оклюдерів) для дітей із вродженою вадою серця. Для цього необхідно зібрати 451 000 гривень.

Обидва дні Кураж Базару проект фонду Safe Connection буде збирати кошти, розповсюджуючи фотокнигу «Вид із вікна», створену спеціально для цієї події. В альбомі зібрані фотографії, зроблені фотографом Мариною Карпій із вікон відомих українців, які погодилися допомогти дітям. Серед них: фотограф Марина Карпій з чоловіком, солістом групи «Мгзавребі» Гігі Дедаламазішвілі; шоумен Дзідзьо; самовисуванець Гарік Корогодський; радіоведучий Radio ROKS Сергій Кузін; головний редактор інтернет-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва-Боровик; олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва; художники Олександр Ройтбурд і Арсен Савадов; журналіст, телеведуча Оксана Соколова, громадський і культурний діяч Слава Фролова. Для обкладинки фотокниги свою роботу «Дотик №4» надав художник Павло Маков.

Марина Карпій, Гігі Дедаламазішвілі, Оксана Соколова та інші учасники проекту прийдуть на Кураж Базар, щоб разом із Фондом «АНТИСНІД» особисто підтримати збір благодійних пожертв для порятунку дев'яти дитячих життів. У просторі проекту на Кураж Базарі буде розташоване величезне чорно-біле вікно, яке є елементом інсталяції «Блокада спогадів» художниці Катерини Ермолаевой.

Також відвідувачі зможуть пожертвувати кошти, придбавши стильні футболки Fashion AID з принтами на тему безпечного сексу. Модні українські дизайнери Анастасія Діденко, Bogdan Kass, Кирило Kir-Khartley та Іван Фролов навчать покупців, як носити футболки «в стилі fashion», доповнюючи їх речами, представленими на барахолці. Отримати консультацію дизайнерів можна в суботу з 13:00 до 15:00 і в неділю з 13:00 до 18:00.

Усі бажаючі вже зараз можуть допомогти Маші Поздняковій, Валерії Задвернюк, Міхайлу Полію, Діані Бегіній, Саші Сейко, Саші Шевченко, Лізі Гонцовській, Юлії Григоровській і Алісі Добровольській. Для цього необхідно зробити пожертву на придбання оклюдерів на сайті Української Біржі Благодійності - www.ubb.org.ua/uk/project/2272/.

4 500 дітей щорічно народжуються в Україні з вродженою вадою серця – 6-8 випадків на 1 000 новонароджених. 20 відсотків таких дітей помирають у віці до 1 місяця, ще 20 відсотків – до 1 року, і тільки 60 відсотків живуть більше року. Сьогодні через високу вартість оклюдерів дітей лікують за допомогою кардіохірургічної корекції з розрізом грудної клітини. Після цього діти проходять довгу реабілітацію, а через обов'язковість зупинки серця під час операції у них можуть виникати серйозні ускладнення.

Імплантація оклюдерів проводиться без розрізу, без зупинки серця і глибокого наркозу. Пацієнтам не потрібна реабілітація, і вже через 1-2 дні їх виписують додому. Такі безкровні операції проводять безкоштовно в Національному інституті серцево-судинної хірургії ім. Амосова. Але батькам необхідно самостійно купувати серцеві імпланти, і їх вартість занадто висока для більшості українських сімей - від 30 до 100 тисяч гривень. Саме тому стільки дітей в Україні потребують благодійної допомоги.

Анастасія Діденко – автор бренду SIYA, молодий дизайнер-естет, яка несе ідею Моди як мистецтва і пропагує філософське ставлення до зовнішнього вигляду. У світі моди з'явилася в 2013 році як стиліст та ілюстратор. У 2014-му заснувала бренд одягу і аксесуарів SIYA. Переможниця Most Fashion Awards. У 2015 році дебютувала з брендом SIYA на Ukrainian Fashion Week, представила колекцію, присвячену мистецтву перформансу - «Perform 0».

KASS – нове віяння в українському модному просторі, бренд наймолодшого українського дизайнера, учасника Ukrainian Fashion Week Богдана Каса. Незважаючи на юний вік, дизайнер зміг зарекомендувати себе на модній арені й отримати визнання безлічі шанувальників. KASS – це глибокі тони, комфорт, універсальність та унісекс. Дизайнер бачить в одязі щось особливе, не тільки обкладинку, він вважає, що завдяки зовнішнім перетворенням, людина може відкрити себе з іншого боку.

Kir-Khartley – молодий дизайнер, стиліст, художник, імідж-консультант. Прогресивність, бунтарська харизма та бажання бути особливим рухає Kir-Khartley в дизайні одягу.

Іван Фролов професійно займається створенням одягу з 14 років. Починав з асистента конструктора в Zakharova studio, працював конструктором у Patoka STUDIO, стилістом телевізійних проектів медіа-холдингу 1 + 1. Як художник з костюмів створював концертні образи українських зірок. У 2011 році заснував власний бренд одягу FROLOV і почав роботу над створенням капсульних конкурсних колекцій для участі у всеукраїнських та міжнародних конкурсах дизайнерів одягу. У 2013 році став володарем Гран-прі XIV Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів «Погляд у майбутнє» з колекцією BSD.

Safe Connection – інформаційно-освітній ресурс, на якому зібрані цікаві і корисні матеріали про здоровий спосіб життя і безпечний секс, профілактику ВІЛ та життя зі статусом ВІЛ+. Команда Safe Connection відбирає кращі світові приклади соціальних кампаній, новітні розробки в сфері здоров'я і задоволень, цікаві дослідження та практичні поради професіоналів, щоб ділитися з читачами на сторінках комунікаційної платформи і в соціальних мережах. Safe Connection допомагає змінити своє ставлення до світу, в якому існує епідемія ВІЛ/СНІДу, і зробити свій власний внесок у боротьбу зі СНІДом, захистивши себе і своїх близьких. Проект реалізується Фондом Олени Пінчук «АНТИСНІД» за підтримки Фундації Кока-Кола.

Офіційний сайт www.safeconnection.org.

Fashion AID – соціальний бренд, створений Фондом Олени Пінчук «АНТИСНІД», який представляє стильні футболки з авторськими принтами на тему безпечного сексу. Це перший в Україні благодійний інтернет-магазин, який надає можливість будь-якій людині зробити свій внесок у допомогу ВІЛ-позитивним дітям та боротьбу з епідемією ВІЛ/СНІДу в Україні. На зібрані кошти Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД» надає медикаменти, дитяче харчування та предмети гігієни для ВІЛ-позитивних дітей та спеціалізованих медичних установ, у яких вони виховуються або перебувають на лікуванні.

Дізнатися більше про проект та замовити футболки можна на сайті www.fashion-aid.in.ua.

Офіційна сторінка на Facebook: www.facebook.com/FashionAidUkr.

Офіційна сторінка в Instagram: #Fashionaidukr.

Українська Біржа Благодійності – це простий і прозорий спосіб допомогти тим, хто потребує підтримки, зробивши благодійну пожертву онлайн. Завдяки технічній платформі ubb.org.ua і злагодженій роботі з партнерами, ви можете допомагати 24 години на добу 7 днів на тиждень. На сайті можна не тільки зробити пожертву онлайн, але й простежити, на що пішли ваші гроші, дізнатися про подальшу долю проекту. Біржа передає 100 відсотків пожертв благодійним організаціям, які реалізують проекти, і забезпечує абсолютну прозорість витрат, надаючи детальну звітність щодо них.

Офіційний сайт www.ubb.org.ua.

За детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до Павла Пімінова, директора з комунікації Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД»: +380 44 490 4805, [email protected].

Поділитись
Роздрукувати

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter або цю кнопку

Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Виділений текст занадто довгий!