Олена і Віктор Пінчук передадуть апарати штучної вентиляції легень в українські лікарні у зв‘язку з поширенням коронавірусу
16 березня 2020
Олена і Віктор Пінчук передадуть апарати штучної вентиляції легень в українські лікарні у зв‘язку з поширенням коронавірусу

Благодійні Фонди Олени Пінчук та Віктора Пінчука передадуть у лікарні країни 10 новітніх апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) у зв‘язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19.

Враховуючи рекомендації Міністерства охорони здоров’я України, апарати надійдуть у лікарні тих регіонів України, які можуть мати найбільшу потребу, а саме: по одному апарату ШВЛ буде направлено в лікарні Волинської, Донецької, Закарпатської, Львівської, Луганської, Одеської та Чернівецької областей та три апарати - в лікарні Києва.

Спеціальні апарати ШВЛ є ключовим елементом в лікуванні пацієнтів з коронавірусом, що мають важкі ускладнення дихальної системи та потребують госпіталізації.

Медичне обладнання вже знаходиться в Україні і найближчими днями буде встановлено в лікарнях.

Коментуючи, Олена та Віктор Пінчук зазначили: «Наша задача сьогодні максимально допомогти лікарям та створити необхідні умови для того, щоб врятувати якомога більше життів».

Згідно з даними МОЗ, станом на 16 березня в Україні зафіксовано ще два нових випадки інфікування коронавірусом COVID-19 в Чернівецькій області. За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (4) та Житомирська (1, летальний випадок) області.

Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 500 зразків. З початку року Центром громадського здоров'я України отримано 94 підозри про нову коронавірусну інфекцію. У світі зареєстровано 169 387 випадків захворювання COVID-19, з них  77 257 (45,6%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 89 367  випадків у 142 країнах/територіях/регіонах.

 

Поділитись
Роздрукувати

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter або цю кнопку

Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Виділений текст занадто довгий!