Олена та Віктор Пінчук вручили сертифікати на квартири 24-м українським морякам, звільненим із російського полону
02 жовтня 2019
Олена та Віктор Пінчук вручили сертифікати на квартири 24-м українським морякам, звільненим із російського полону

2 жовтня 2019 року в м. Одеса Олена та Віктор Пінчук вручили сертифікати на права власності на квартири 24-м українським морякам, які нещодавно були звільнені з російського полону та повернулися в Україну. У червні поточного року бізнесмен та філантроп Віктор Пінчук підтримав ініціативу Президента України Володимира Зеленського, аби  забезпечити житлом військовополонених українських моряків. І вже невдовзі Фонд Віктора Пінчука придбав квартири для 24-х українських моряків в м. Одеса або передмісті.

Нові двокімнатні квартири загальною площею 59,71 квадратних метрів розташовані в новобудові в прилеглому районі міста Одеси та будуть здані в експлуатацію до кінця 2019 року. Інфраструктура житлового комплексу включає дитячі та спортивні території, дитячий садок, зони дозвілля, магазини та торговий центр. Розподіл номерів квартир між власниками відбувся методом жеребкування.

 

На урочистій церемонії вручення сертифікатів Віктор Пінчук звернувся до моряків: «Ми дуже чекали, щоб ви повернулися. Ми хотіли сказати вам: «Ласкаво просимо додому». Але, напевно, в найповнішій мірі ці слова знаходять сенс, якщо мова йде не просто про рідну країну, а й про справжній дім. Теплий, затишний, власний. Тому й народилася ця ініціатива Президента України Володимира Зеленського, яку я підтримав. Для нас честь і радість сказати вам сьогодні: «Ласкаво просимо додому». У всіх сенсах слова».

 

«Хочу подякувати вам за вашу мужність, стійкість і силу духу. Ви – справжні герої. Але я хочу також сказати декілька слів про тих героїчних людей, які були тут: про ваших мам, дружин і рідних. Так, формально вони були на волі, але насправді кожен день невідомості про вас, вашу долю і ваш стан тримав їх у полоні. Про них не говорили в новинах, вони не були на перших шпальтах газет, але вони пройшли через всі жахи полону разом зі своїми синами, чоловіками та батьками, від яких не було ні звісточки. І навіть попри те, що мами та дружини залишалися поза кадром, сьогодні схиляючись перед вами, ми дякуємо також вашим рідним. Тим, хто чекав і боровся за ваше звільнення», - додала Олена Пінчук, засновниця Фонду Олени Пінчук.

 

Також у церемонії взяла участь Людмила Денисова, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Поділитись
Роздрукувати

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter або цю кнопку

Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Виділений текст занадто довгий!