Дніпровська лікарня отримала сучасне обладнання для надскладних операцій
16 червня 2022
Дніпровська лікарня отримала сучасне обладнання для надскладних операцій

Обладнання на суму більше 3 мільйонів гривень придбали фонди Віктора та Олени Пінчуків. До лікарні передано портативний рентгенапарат та наркозну станцію, які допоможуть лікарям рятувати більше людей зі складними травмами.

Останні місяці всі операційні в лікарні кожного дня працюють по 18-20 годин, практично безупинно рятуючи людей зі складними політравмами. Протягом весни в 30 операційних команди лікарів провели більше 3000 операцій. Та з новим обладнанням зможуть врятувати ще більше життів.

Так, портативний рентгенапарат дозволить проводити діагностику прямо в операційній, що значно ефективніше, ніж при транспортуванні пацієнта з операційної до стаціонарного МРТ. А повністю автоматизована наркозна станція не тільки забезпечить суттєво більшу кількість складних операцій (нова станція стане сьомою наркозною станцією лікарні), а й значно зменшить навантаження на анестезіологів.

«Сучасна анестезія – це, в першу чергу, сучасне обладнання. Наркозна станція Apus x3 – найбезпечніший апарат з усіх аналогів. Він дозволяє максимально автоматизувати процес анестезії – від розрахунку оптимальної дози препарату до контролю всіх функцій організму пацієнта», – зазначає Анатолій Галущак, завідувач відділення політравми.

«З допомогою високочастотної мобільної рентген системи ми зможемо точно та оперативно відслідковувати зміни та пошкодження хребта та інших органів прямо у ході операції. Така діагностика, безумовно, допоможе нам надавати якісну допомогу важко травмованим людям», – говорить Дмитро Овчаренко, завідувач центру нейрохірургії.
Обидва апарати змонтовані командою технічних фахівців та вже працюють за призначенням.

Фонди Віктора та Олени Пінчуків з початку війни спрямували на допомогу армії та цивільному населенню понад 30 мільйонів доларів.

Поділитись
Роздрукувати

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter або цю кнопку

Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Виділений текст занадто довгий!