В Україну доставили першу партію вакцин та препаратів для терапії ВІЛ/СНІДУ
18 квiтня 2016

Дитячий Фонд ОНН (ЮНІСЕФ) здійснив перші поставки вакцин від коклюшу, паротиту та кору і  препаратів для хворих на ВІЛ/СНІД. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.


_-3

Фото: МОЗ

"Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в рамках договору з Міністерством охорони здоров’я про закупівлю ліків та вакцин, здійснив перші поставки, а саме 6 із 22-х препаратів для антиретровірусної (АРВ) терапії та першу партію вакцин від кору, паротиту та краснухи (КПК)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, АРВ препаратами для хворих на ВІЛ/СНІД, що закуповуються через ЮНІСЕФ, будуть забезпечені понад 45 000 пацієнтів, які зможуть продовжити безперервну терапію цього року. Також вперше були закуплені педіатричні форми АРВ препаратів для 3 000 дітей.

Перша партія вакцин КПК становить 227 тисяч доз та найближчим часом буде доставлена до всіх регіонів України. Наступна партія вакцини надійде до кінця 2016 року. Закупівля даної вакцини дасть можливість забезпечити імунізацією 1 млн дітей.

Як повідомлялося, протягом цього року ЮНІСЕФ закуповує для України наступні вакцини: БЦЖ, КПК, Гепатит Б, КДП (коклюш-дифтерія-правець), ДП (дифтерія-правець), вакцину від правця для дорослих, вакцину проти сказу, ОПВ (двохвалентну). Вже укладено низку договорів на закупівлю та розроблений графік поставок.

Укрінформ

Поділитись
Роздрукувати

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter або цю кнопку

Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Виділений текст занадто довгий!