Українців закликають відмовитися від дитячої поведінки
29 листопада 2018

Напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом запрошуємо вас на акцію «Не будь дитиною. Пройди тест на ВІЛ», яка розпочнеться 30 листопада о 10.00  біля Меморіалу «Червона стрічка», вул. Лаврська, 23 (біля Києво-Печерської Лаври). З питань акредитації та за більш детальною інформацією звертайтесь: Анастасія Бондарчук +380 97 394 4956, [email protected]Дарія Коваленко +380 95 419 6798, [email protected].

Під час акції всім учасникам роздаватимуть дитячі соски, які можна буде обміняти на експрес-тест на ВІЛ прямо на місці акції. В такий спосіб учасників  закликатимуть змінити «дитячу» поведінку по відношенню до свого здоров’я на «дорослу й свідому» та дізнатися свій статус.

-2

Сьогодні, кожен другий ВІЛ-інфікований українець не знає про свій статус. Більш ніж 50% осіб віком від 15 років виявляються вперше на 3 та 4 клінічних стадіях ВІЛ-інфекції, коли стан здоров'я вже незадовільний.  Вчасне тестування може виправити цю ситуацію та врятувати життя.

В 2019 році в Україну буде доставлено більше мільйона тестів на ВІЛ. Відтепер пройти такий тест можна у свого сімейного лікаря, або в мобільних чи стаціонарних пунктах тестування.  Оцінити ризики інфікування та знайти найближчий пункт тестування можна за допомогою інноваційного додатку HIV TEST, розробленого БО “100% Життя”. Крім того, в медичному центрі «100% Життя» (вул. Межигірська 87 А)  доступна ще одна інновація – оральний тест на ВІЛ, що дозволяє виявити наявність вірусу в організмі за допомогою зразка слини.

Учасники прес-брифінгу:

  • Дмитро Шерембей, Голова  БО «100% Життя»
  • Марі Йованович, Посол США в Україні
  • Езра Барзілай, Директор Центрів з контролю та профілактики захворювань США
  • Роман Гайлевич, Голова ЮНЕЙДС в Україні
  • Володимир Курпіта, Директор Центру громадського здоров’я МОЗ України
  • Микола Поворозник, Перший заступник голови КМДА
  • Ольга Руднєва, Директор фонду Олени Пінчук
  • Вячеслав Кушаков, Альянс громадського здоров'я

По закінченню прес-брифінгу всі охочі матимуть змогу пройти тест на ВІЛ, зробити селфі у фотозоні та записати індивідуальні інтерв’ю.

Про БО «100% Життя»:

БО «100% Життя» (раніше Мережа ЛЖВ) — найбільша пацієнтська організація в Україні, місія якої  – боротьба за Життя. Мережа працює з пацієнтами та для пацієнтів, в тому числі представляючи інтереси людей, які живуть з ВІЛ, в 25 регіонах України.

Детальніше на сайті:  http://network.org.ua/ або на Фейсбук сторінці https://www.facebook.com/All.Ukrainian.Network.of.PLWH

Поділитись
Роздрукувати

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter або цю кнопку

Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Виділений текст занадто довгий!