«Надшвидкі» тести на ВІЛ для домашнього тестування вже у Києві!
30 листопада 2016

1 грудня о 12:00 у парку Шевченка у Києві (алея з боку бульвару Т. Шевченка) відбудеться прес-брифінг для представників ЗМІ з нагоди молодіжної інформаційно-просвітницької акції до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом «MUSIC FEST – ЗРОБИ ТЕСТ», організованої Альянсом громадського здоров’я спільно з партнерськими громадськими організаціями. ВПЕРШЕ в Україні будуть поширюватися «швидкі» тест-системи на ВІЛ з відповідними інформаційними матеріалами для самостійного тестування в домашніх умовах! Контактна особа: Мирослава Андрущенко[email protected], +380 44 490 5485 (дод. 229), +380 95 271 0937.

aph_2016_test

На прес-брифінг запрошені керівники Міністерства охорони здоров’я, Міносвіти, Мінсоцполітики, Міністерства молоді та спорту України, офісу UNAIDS в Україні, аби дати відповіді на найбільш актуальні запитання:

  • Чому епідемія ВІЛ-інфекції/СНІДу в Україні продовжує поширюватися, незважаючи на загальносвітову тенденцію до скорочення?
  • Чому молодь опиняється в зоні найвищого ризику?

Під час акції в рамках флешмобу #PutRedRibbonOn #ПовяжиЧервонуСтрічку навпроти червоного корпусу Київського національного університету ім. Шевченка вперше буде розгорнута найбільша в Україні «Червона стрічка» довжиною 20 метрів.

Аналогічні заходи для молоді цього дня відбудуться у Харкові, Одесі та Полтаві! Акція підтримує основні меседжі глобальної кампанії UNAIDS HANDS UP FOR #HIVPREVENTION.

Акція у Києві відбуватиметься з 11.30 до 13.30, студенти київських вишів зможуть у невимушеній атмосфері музичного фестивалю абсолютно безкоштовно:

  • отримати презервативи;
  • пройти експрес-тестування на ВІЛ в умовах мобільної амбулаторії;
  • отримати фахову консультацію лікарів щодо профілактики та діагностики ВІЛ;
  • обміняти флаер на чай, або каву;
  • взяти участь у флешмобі та зробити тематичне селфі.
  • Акредитація журналістів на місці проведення акції.

Альянс громадського здоров’я – провідна українська громадська організація, співвиконавець Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та реципієнт Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією. Хоча основна діяльність Альянсу спрямована на профілактику ВІЛ серед груп найвищого ризику, значну увагу ми приділяємо і роботі серед загального населення, особливо молоді, адже за офіційною статистикою парантеральний шлях передачі ВІЛ, характерний для України в перше десятиліття розвитку епідемії, вже перестав бути домінуючим – за останньою офіційною статистикою більше 70%  людей інфікуються статевим шляхом, як правило з представникам груп ризику. Лише за 9 місяців  2016 року в рамках програм Альянсу було протестовано на ВІЛ 189 050 осіб в усіх регіонах України, 2 895 тестів  (1,5%) виявилися позитивними.

1 грудня 2015 року в рамках акції з тестування швидкими тестами на ВІЛ на залізничних  вокзалах Києва, Дніпропетровська, Вінниці, Харкова та Кривого Рогу серед протестованих 544 осіб у понад 3% тест показав позитивний результат.

www.aph.org.ua

Поділитись
Роздрукувати

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter або цю кнопку

Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Виділений текст занадто довгий!