Документальний фільм "Як пережити чуму". Світова історія боротьби зі СНІДом та доля України
28 грудня 2012
Документальний фільм

Знаменитий документальний фільм Девіда Франса "How to survive a plague" («Як пережити чуму») про те, як ВІЛ-позитивні люди в США перемогли чиновників і добилися різкого зниження смертності від СНІДу, покажуть в Україні напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у рамках фестивалю Американського незалежного кіною

Показ фільму, який отримав нагороди багатьох престижних фестивалів, відбудеться 30 листопада о 19.30 у кінотеатрі «Київ», зал «Синематека». Після сеансу з ініціативи Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД» та Посольства США в Україні українські ВІЛ-активісти та експерти обговорять фільм та розкажуть, як ВІЛ-позитивні люди в Україні борються за своє життя та до чого призводить ця боротьба.

Більш детальну інформацію ви можете отримати на сайті проекту, а також подивившись трейлер фільму.

Фільм "How to survive a plague", який газета The New York Times назвала «потужним та зворушливим» – це історія двох громадських організацій ACT UP та TAG, чия активність та новаторський підхід змінили історію епідемії ВІЛ/СНІДу. Це драма про людей, які зіткнулися з небезпекою власної смерті і досягли того, що СНІД перестав бути смертним вироком. Незважаючи на відсутність відповідної наукової підготовки, вони знайшли способи впливу на фармацевтичну промисловість, допомогли винайти нові препарати та у рекордний термін перевести їх зі стадії експериментальних досліджень до постачання безпосередньо пацієнтам.

Маючи доступ до архівних кадрів 80-х та 90-х років, які ще ніхто не бачив, кінорежисер Девід Франс занурює глядача в атмосферу суперечливих дій героїв, їх гострих суперечок, жорстоких поразок та радісних проривів.

Інформація про фільм на сайті Фестивалю американського незалежного кіно:
http://aiffua.com/film-program/documentary-films/how-to-survive-a-plague/
http://aiffua.com/film-program/documentary-films/how-to-survive-a-plague/?lang=ua

В участі в обговоренні фільму запрошені Дмитро Шерембей (UCAB, ВІЛ-позитивний активіст), Яна та Ліза – дві дівчинки, які були народжені з діагнозом ВІЛ, Ольга Стефанишина (UCAB, ВІЛ-негативна активістка).

Фестиваль незалежного американського кіно пройде в Києві 27 листопада по 2 грудня. За підтримки Посольства США в Україні фестиваль під гаслом «Незалежне кіно для незалежних людей» знайомить українського глядача з незалежним кінематографом Сполучених Штатів, представляє нові ідеї та демонструє оригінальний погляд на соціальні, релігійні та політичні теми. Фестивальна програма включає художні та документальні фільми, номінанти та переможці фестивалю незалежного кіно в Санденсі, Вудстоку та інших. Докладніше - http://aiffua.com/film-program/film-program/?lang=ua.

Поділитись
Роздрукувати

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter або цю кнопку

Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Виділений текст занадто довгий!