Veteran Hub відкрив оновлений простір у Києві
08 лютого 2023
Veteran Hub відкрив оновлений простір у Києві

Після вимушеної перерви в 11 місяців оновлений Veteran Hub Київ повертається, щоб  бути поруч з ветеранами та близькими захисників і захисниць.

У новому просторі на Подолі ветерани та ветеранки, захисники та захисниці, їхні рідні та близькі  знову зможуть отримати юридичні консультації, психологічну та кар'єрну підтримку, отримати безкоштовні послуги, підтримку в інтеграції у цивільне життя, відвідати цікаві події та просто побути серед своїх.

Команда Veteran Hub презентувала роботу різних напрямів, розповіла про поточний статус мережі й плани на майбутнє.

Перший Veteran Hub у Києві відчинив свої двері у 2018 році як платформу для співпраці громадських організацій, які працюють у сфері ветеранських справ. Veteran Hub — це спільний проєкт Фонду Олени Пінчук, Фонду Віктора Пінчука та громадської організації «Побратими», створений задля централізованого надання послуг ветеранам, працівникам сектору безпеки, їхнім рідним та близьким, а також підтримки процесу їх інтеграції в цивільне життя. 

За чотири роки існування в його стінах побували понад 30 000 відвідувачів, 15 000+ ветеранів і їхніх родичів отримали фахові послуги, відбулися понад 1500 подій. 

Попередній простір був розташований на 20-ому поверсі стратегічного об’єкту, куди з початком повномасштабного вторгнення суттєво ускладнився вхід. В безпекових цілях ми вирішили переїхати в новий простір, де є швидкий доступ до укриття і до транспортного сполучення. 

«Після початку повномасштабного вторгнення робота Ветеран Хабу стала ще актуальнішою. Наші попередні роки досвіду, розробки стандартів та надання послуг ветеранам і ветеранкам дають змогу нині бути впевненими, що ми можемо якісно підтримувати військових та їхні родини. Ми вважаємо, що саме зараз безпечні простори для них є актуальними й потрібними та будемо щасливі знову в повну силу надавати послуги та служити тим, хто служить нам», — коментує голова правління Veteran Hub Івона Костина.

«Коли у 2018 ми відкривали перший в Україні простір для ветеранів – ми знали, що захисники і захисниці потребуватимуть підтримки і допомоги. Запитів ще тоді було багато. Але зрозуміло, що з початком повномасштабної російської агресії необхідність підтримувати наших ветеранів набагато більша. Ми не маємо права зупинятися. Ми маємо допомагати і тим, хто захищає нашу країну на війні, і тим, хто чекає на захисників вдома. Тому ми і далі надаватимемо їм всебічну допомогу. Тепер – у більш зручному і більш захищеному місці», — додала Олена Пінчук.

«Україна б’ється за право бути. Кожен сьогодні віддає Батьківщині те, що має, і те, що вміє. Але ніхто не може віддати їй більше, ніж ті найкращі з нас, хто кожної миті ризикує на фронті своїм життям. Підтримувати ветеранів для нас – не стільки обов’язок, скільки честь і потреба. Хлопці, дівчата, на вас тут чекають. Просто повертайтеся живими», — додав Віктор Пінчук.

Поділитись
Роздрукувати

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter або цю кнопку

Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Виділений текст занадто довгий!