Молоді українські художники створили принти для арт-колекції футболок Fashion AID
25 грудня 2015
Молоді українські художники створили принти для арт-колекції футболок Fashion AID

Арт-принти, створені під брендом Fashion AID молодими українськими художниками, номінантами на Премію PinchukArtCentre 2015 року, сьогодні з'являться на футболках, доступних на сайті fashion-aid.in.ua. Серед учасників проекту художники Kinder Album, Євгенія Бєлорусець, Даніїл Галкін, Катерина Єрмолаєва, Микола Карабінович, Дар'я Кольцова, Роман Михайлов, Сергій Якименко. Ця арт-колекція була створена за ініціативою Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД». Весь прибуток від продажу футболок спрямують на допомогу ВІЛ-позитивним дітям, яких підтримує фонд.

Партнером проекту став журнал ELLE Україна, який запросив провідних українських дизайнерів одягу взяти участь у спеціальній фотосесії в якості моделей і створити для неї модні образи, що поєднують у собі футболки та речи з їх нових колекцій. У проекті взяли участь Світлана Бевза, Олена Буреніна, Жан Гріцфельдт, Наталя Каменська, Саша Каневський, Артем Климчук, Анна Октябрь та Ксенія Шнайдер. Зйомка пройшла в ONE LOVE Coffee у PinchukArtCentre, фотограф – Антон Кулаковський.

Презентація арт-колекції відбулася 25 грудня на мультимедійній платформі ELLE, де були розміщені фото дизайнерів у створених ними образах, а також відео з їх коментарями.

Надія Ватульова, керівник проекту Fashion AID: «ВІЛ/СНІД – це не та тема, яка часто обговорюється в повсякденному житті. Тому фонд постійно шукає нові нестандартні шляхи комунікації з молоддю і лідерами думок. Ми раді, що цим проектом ми змоги об'єднати сучасне мистецтво і моду з темою безпечного сексу, толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей, а також сексуальної освіти дітей і підлітків».

Соня Забуга, головний редактор журналу ELLE Україна: «Ми розуміємо, наскільки важливо привертати увагу до проблеми ВІЛ / СНІДу. Це можна робити по-різному, в тому числі і за допомогою творчих проектів. Ми вдячні українським дизайнерам, які відгукнулися на пропозицію стати учасником фотосесії в підтримку проекту Fashion AID».

Раніше для колекції Fashion AID свої принти створювали українські фешн-дизайнери Світлана Бевза, Ксю Марченко, Маша Бех; художники Ілля Чичкан, Маша Шубіна; ведучі «Нового каналу» Марія Єфросиніна, Ольга Фреймут, Олександр Педан, Роман Скрипін; графічні дизайнери і сотні учасників креативних конкурсів, які проводив Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД».

Fashion AID – це перший в Україні благодійний інтернет-магазин, який дає можливість будь-якій людині зробити свій внесок у допомогу ВІЛ-позитивним дітям та боротьбу з епідемією ВІЛ / СНІДу в Україні. Цей соціальний бренд, створений Фондом Олени Пінчук «АНТИСНІД», представляє стильні футболки з авторськими принтами на тему безпечного сексу. На зібрані кошти фонд надає медикаменти і предмети гігієни для ВІЛ-позитивних дітей та спеціалізованих медичних установ, у яких вони знаходяться.

Дізнатися більше про проект та замовити футболки можна на сайті fashion-aid.in.ua.

Офіційна сторінка в Facebook: facebook.com/FashionAid.

Офіційна сторінка в Instagram: #Fashionaidukr.

ELLE – це журнал і величезна мультимедійна платформа, яка об'єднує всі прогресивні формати інтернет-простору. Постійно зростаючий і оновлюваний сайт Elle.ua, мобільний додаток і динамічно зростаючі групи в соціальних мережах – ELLE доступний читачам у всіх форматах.

Премія PinchukArtCentre – загальнонаціональна премія у сфері сучасного мистецтва, яка присуджується молодим українським художникам у віці до 35 років.

За детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до Павла Пімінова, директора з комунікації Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД»: +380 44 490 4805, [email protected].

Поділитись
Роздрукувати

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter або цю кнопку

Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Виділений текст занадто довгий!