Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД» повністю оновив свій сайт
16 листопада 2014
Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД» повністю оновив свій сайт

Фонд «АНТИСНІД» запустив нову версію свого сайту antiaids.org. Оновленням сайту керувала медіаексперт Юлія МакГаффі, яка багато років була головним редактором найбільшого інтернет-порталу України Корреспондент.net. В результаті реконструкції сайт отримав сучасний адаптивний дизайн і нову систему навігації, повноцінну інтеграцію з соціальними мережами, а також новий формат представлення найбільш значущих проектів фонду.

Юлія МакГаффі: «Розробляючи дизайн і структуру, ми намагалися зробити новий сайт зручним і сучасним, а також гідно показати всі напрацювання та проекти фонду за 11 років його існування. Ці завдання були виконані. Крім цього, хочу сказати, що отримала величезне задоволення, працюючи над проектом, і мені дуже подобається те, що вийшло. Це мій перший, але не останній проект для Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД».

Олена Пінчук, засновниця Фонду «АНТИСНІД»: «Ніщо так не стимулює розвиток і рух уперед, як співпраця зі справжніми професіоналами. Я щиро вдячна Юлії МакГаффі за її роботу. Наш сайт став більш цікавим і функціональним».

Новий сайт зроблений в адаптивному дизайні. Це означає, що він коректно відображається на всіх типах стаціонарних або мобільних пристроїв, а весь його контент буде динамічно підлаштовуватися під розмір екрану, на якому відбувається перегляд. Це дасть можливість розширити аудиторію, яка віддає перевагу використанню смартфона і планшета для роботи в інтернеті – за останній рік кількість таких користувачів на сайті фонду збільшилася вдвічі.

Одне з головних завдань сайту, яке було вирішене у співпраці з командою розробників з компанії Palaemo, – поліпшення візуальної презентації проектів фонду. За 11 років своєї роботи Фонд «АНТИСНІД» накопичив величезний мультимедійний архів, матеріали якого максимально інтегровані в усі розділи сайту. На сайті, зокрема, викладено всі інформаційні кампанії, які були створені з ініціативи фонду з моменту його заснування в 2003 році.

Найяскравіші проекти фонду отримали нове втілення у форматі story telling. Цей формат, який сьогодні використовують для спеціальних проектів найбільші світові інтернет-медіа, поєднує в собі текст, фото- та відеоматеріали, сполучені в єдину видовищну історію. У форматі story telling на новому сайті представлені найкреативніші партнерські проекти, розділи, присвячені співробітництву зі СНІД-Фондом Елтона Джона, Фондом Клінтона і з гуртом Queen, розділ про засновницю Фонду «АНТИСНІД» Олену Пінчук.

У спеціальний розділ на сайті виведені три стрічки новин: СНІД у світі, СНІД в Україні та статистична інформація про ситуацію з поширенням ВІЛ-інфекції у нашій країні. Розділ «Фонд» містить стрічку новин, присвячену його діяльності, інформацію про команду фонду та його партнерів. Також у цьому розділі викладені повні тексти фінансових звітів Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД», аудиторську перевірку яких відповідно до Міжнародних стандартів аудиту щорічно проводить аудиторська компанія Ernst & Young.

Система навігації сайту працює на трьох рівнях: на рівні тематичних розділів, а також на рівні тегів, що дозволяють швидко відобразити набір матеріалів з прив'язкою до конкретного проекту або напрямку роботи фонду, і на рівні тем – спеціальних пошукових шаблонів, які доступні на будь-якій сторінці сайту.

Сайт отримав оновлений функціонал збору благодійних коштів (поки що працює у тестовому режимі) – повноцінний інтернет-еквайринг, який підвищить надійність і швидкість обробки пожертвувань через банківські картки, а також нові канали фандрайзингу – через основні мережі платіжних терміналів і спеціалізовані платіжні системи.

Разом з основним сайтом були також оновлені два спеціалізованих підсайти. Ресурс для лікарів, який наповнений професійною інформацією для тих, хто надає медичну допомогу ВІЛ-позитивним людям. І ресурс для журналістів, які створюють матеріали по темі ВІЛ/СНІДу – він містить корисну довідкову інформацію та анонси подій, які проводять ВІЛ-сервісні організації.

Сайт Фонду «АНТИСНІД» був запущений в лютому 2005 року і з невеликими трансформаціями та доповненнями діяв до листопада 2014 року. З плином часу цей інтернет-майданчик доповнювався сторінками спеціальних проектів, якими керує фонд і які використовувалися для поширення інформації та залучення користувачів до благодійної діяльності фонду.

За детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до Павла Пімінова, директора з комунікації Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД»: +380 44 490 4805, [email protected].

Поділитись
Роздрукувати

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter або цю кнопку

Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Виділений текст занадто довгий!