Більше двохсот харків'янок взяли участь у «Лабораторії натхнення»
05 листопада 2018
Більше двохсот харків'янок взяли участь у «Лабораторії натхнення»

3-го листопада у Харкові весь день дискутували про успіх жінок в медіа, державному управлінні, соціальних проектах та маркетингу. Модерували дискусії з відомими українками харківські студентки. Захід був організований в рамках проекту «Я зможу!» Фонду Олени Пінчук за підтримки фундації Кока-Кола. Олена Фроляк, Анастасія Дєєва, Яніка Мерило, Олеся Жулинська та інші успішні жінки України об'єдналися, щоб кожна із понад двохсот учасниць «Лабораторії натхнення» сказала собі «Я зможу!».

Програма заходу була розділена на чотири тематичні блоки.

У рамках Медіа лабораторії телеведуча та редакторка новин телеканалу ICTV Олена Фроляк, головна редакторка The Devochki Оксана Павленко та ведуча харківського телеканалу Р1 Ольга Сітковська розповіли про свої перші кроки у професії, переваги та недоліки роботи у столиці та регіонах, про драйв та сміливість, необхідні для журналістики. Олена Фроляк підкреслила, що натхненням можна і треба керувати: «Не чекайте натхнення! Закликайте його, провокуйте його, жадайте його!».

Лабораторію громадського сектору презентували Анастасія Дєєва, яка очолює благодійну організацію «100% життя», Ольга Руднєва, виконавча директорка Фонду Олени Пінчук та Ірина Сухленко, директорка Благодійного фонду «Харківські асамблеї». У дискусії обговорювали роботу організацій недержавного сектору. Анастасія Дєєва закликала харків`янок очолювати соціальні проекти: «Жіноче лідерство – це яскраве та емоційне явище, що постійно розвивається». Ольга Руднєва додала, що в громадському секторі треба будувати партнерства, а не конкурувати.

Олеся Жулинська, директорка зі зв'язків з громадськістю компанії «Кока-Кола Україна», відкривала Лабораторію маркетингу та PR. Вона закликала учасниць шукати натхнення у жіночій солідарності і сестринстві: «Шукайте жінок, якими ви би захоплювалися. Ви навіть не уявляєте, скільки навколо неймовірних, потужних, прекрасних жінок!». Ірина Лерман, Маркетинг-директор Міжнародних авіаліній України, та Тетяна Рябченко, засновниця NoName Agency та школи PryanikSchool, також розповіли про свої джерела натхнення та підтримки.

Фінальна Лабораторія публічного управління пройшла в атмосфері щирості та довіри. Яніка Мерило, радниця міністра інфраструктури України, запевнила дівчат, що оригінальні ідеї – це прекрасний початок кар'єри: «Коли ми з Дмитром Дубілетом запускали портал державних послуг IGov, ніхто не вірив у наш успіх. Усі вважали нас божевільними фанатиками IT». Світлана Панаіотіді, державна уповноважена Антимонопольного комітету, та Ольга Чичина, депутатка Харківської міської ради, також розказали про свої інсайти на шляху до кар'єри у державному секторі.

Учасниці з Харкова, у свою чергу, відповідали спікеркам своєю абсолютною увагою та активною залученістю – ставили питання, робили фото, просили контакти, ділилися власними ідеями та проектами.

«Лабораторія натхнення» відбулася у рамках проекту «Я зможу!», який уже поєднав десятки зіркових менторок з молодими дівчатами-початківцями з усієї України. У Харкові наставниці проекту та запрошені спікерки висловили сподівання, що лабораторія надихне харків`янок на сміливі кроки, радикальні зміни та власні проекти.

Організаторами лабораторії стали Фонд Олени Пінчук за підтримки Фундації Кока-Кола, ГО «Лінк», Молодіжна рада при Харківському міському голові та Офіс реформ Харкова.

За детальною інформацією щодо заходу, будь ласка, звертайтеся до Вікторії Зінчук[email protected], +380 63 435 4375.
Поділитись
Роздрукувати

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter або цю кнопку

Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Виділений текст занадто довгий!