«8 Березня. Rethink»
06 березня 2020
«8 Березня. Rethink»

Проєкт «Я зможу!» Фонду Олени Пінчук спільно з українським брендом OLIZ та українським художником Олексієм Саєм представили капсульну колекцію хусток і краваток, присвячену переосмисленню свята 8 Березня. В яскравій фотосесії взяли участь відомі чоловіки і жінки України.

 Напередодні Міжнародного жіночого дня автори проєкту хотіли привернути увагу до історії цього дня, коли століття назад жінки виборювали свої права. З часом 8 Березня перетворилося на свято жінок та весни, коли прийнято дарувати квіти і подарунки. Але світ змінюється і сьогодні в цей день варто нагадати про рівність, повагу та взаємопідтримку жінок і чоловіків.

«За останні сто років жінки отримали більш прав та можливостей, ніж за всю історію людства, – сказала директорка Фонду Олени Пінчук Ольга Руднєва, – але є місця в світі, де жінки і досі потрепають від насильства та нерівності. Стереотипи все ще керують нашими діямі і тим, як ми виховуємо своїх доньок та синів. Запропонувавши відомим чоловікам вдягнути хустки, а жінками краватки ми намагалася сказати, що в сучасному світі кожен має право обирати ким бути, як вдягатися та чим заробляти на життя».

Над створенням проєкту працювали, як чоловіки, так і жінки, аби показати, що всі рівні і можуть досягати будь-яких вершин, не зважаючи на стать чи гендер. Автором яскравих принтів став відомий молодий художник Олексій Сай, що працює в новому напрямку мистецтва Excel-Art та умисно підкреслює стереотипність мислення окремих соціальних груп. Партнеркою проєкту стала Христина Зборошенко, засновниця бренду OLIZ, яка була учасницею менторської програми проєкту «Я зможу!» Фонду Олени Пінчук, що реалізується за підтримки Фундації Кока-Кола.

«Два роки тому проект «Я зможу!» подарував мені шанс на реалізацію своєї мрії дитинства – створити свій бізнес – виробництво хустин. Разом з моїм ментором Анєю Октябрь, яка присвятила мені весь свій робочий день, ми повністю занурились у фешн індустрію. Вона дала мені змогу подивитись на цей особливий світ зсередини. І це дісно мене надихнуло! І сьогодні, два роки потому, за підтримки Фонду Олени Пінчук вийшла ця прекрасна яскрава колекція. Ми присвятили її сильним та вільним жінкам, свято яких відбувається просто щодня, які живуть в сучасному світі великих можливостей та вірять у свої сили», - підкреслила Христина Зборошенко.

Від сьогодні хустки та краватки з колекції «8 Березня. Rethink» можна придбати на сайті OLIZ. Всі кошти, зібрані від продажу аксесуарів, будуть направлені на благодійний проект, що підтримує професійний розвиток жінок.

У фотосесії з хустками та краватками взяли участь: телеведуча та акторка Даша Трегубова, телеведучий та блогер Олександр Педан, прима та прем’єр Національного академічного театру опери та балету Наталія Мацак та Сергій Кривоконь, креативний продюсер StarLight Originals Олексій Гладушевський, книжнковий продюсер Олена Лазуткіна, директор із зв'язків з громадськістю компанії «Кока-Кола Україна» Олеся Жулинська, видавниця bit.ua та співзасновниця Fitness Geek Camp і Kind Challenge Тетяна Гриньова, власник ресторану BEEF meat&wine Руслан Шибаєв, телеведучий, інфлюенсер, автор тренінгів Леонід Мартинчик, телеведучий і актор В’ячеслав Соломка, телеведуча і блогерка Монро, ведучі «Ранку у великому місті» на каналі ICTV Юлія Зорій та Антон Равицький.

Креативною командою фотозйомки стали: Олександр Порубаймих – фешн фотограф, Ольга Навроцька – головний стиліст фотопроекту, Віта Прощенко – візажист.

Поділитись
Роздрукувати

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter або цю кнопку

Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Виділений текст занадто довгий!