Боротьба зі стереотипами: журнал надрукував тексти кров'ю ВІЛ-інфікованих
05 may 2015
Боротьба зі стереотипами: журнал надрукував тексти кров'ю ВІЛ-інфікованих

Австрійський журнал The Vangardist вирішив кинути виклик міфам та забобонам відносно ВІЛ, які живуть у сучасному суспільстві. Для друку спеціального випуску використали кров інфікованих добровольців.

Кожен примірник буде в герметичній пластиковій обгортці. Розриваючи її, читач ніби руйнуватиме тавро, що нині лежить на ВІЛ-позитивних людях.

Про це пише The Washington Post.

"Якщо ви дивитеся на цей журнал… перше питання, яке спадає вам на думку: "Я до нього доторкнуся? Я візьму його в руки?", - говорить один із видавців чоловічого глянцю Юліан Уїл.

Із точки зору безпеки для здоров'я читачів журнал, звісно, не несе жодної загрози. Адже давно відомо, що вірус імунодефіциту людини поза тілом швидко гине. Він може передаватися лише через прямий контакт рідин, зазвичай крові або сперми.

Тим не менш, творці випуску "Герої ВІЛ" простерилізували кров у автоклаві. Донорами стали: 47-річна мати, 26-річний чоловік-гей та 32-річний чоловік традиційної сексуальної орієнтації. Як підкреслює Уїл, двоє з трьох добровольців не підпадають під стереотипи, які суспільство асоціює з вірусом.

Кров донорів була змішана з червоною фарбою в пропорції 1:28. Тираж спецвипуску склав 3 тисячі примірників.

"Тавро ВІЛ, попри всі наші досягнення медицини, досі лишається непростою темою", - зазначає Уїл.

Також The Vangardist прагне звернути увагу читачів на те, що за 30 років від початку епідемії її й досі не приборкано, і в деяких країнах кількість ВІЛ-інфікованих дедалі зростає.

Фото з Instagram The Vangardist.

Джерело: Українська правда. Життя.

Share
Print out

If you find an error in the text, select it with the mouse and press Ctrl+Enter or this button

If you find an error in the text, select it with the mouse and press Ctrl + Enter
The highlighted text is too long!